Социални мрежи:
Относно коментаторите на IEM
Страница 1 от 1, има 10 мнения
1
Моля ви не ги карайте повече тези двамата да коментират. То бива, бива ама това вече прелива чашата. За 2 двубоя между Милениум и 7w се чуваха само подигравки към играчите на 7w и по специално за фидел-а. Фидел това, фидел онова, не умеел да играе с него, за какво си купува това, трябвало е да купи друго и т.н. Това ли е представата на AFK TV за коментатори. Само подигравания към играчите. Типично по български някой си обича да се прави на професионалист пред останалите. Може и да ми изтриете темата,но ви съветвам да вземете под внимание това което съм написал. Не може една медия като AFK TV която до сега се представя много добре да има такива коментатори.
#1
karakonqk - 29 януари 2014, 18:24
Така е съгласен съм с Redhooligan тези коментатори са под всякаква критика.Ако от друга държава гледат АФК ТВ ще кажат че това е пародия просто нямам думи :)
#2
testosteronNinja - 29 януари 2014, 19:43
Махайте ги тия, защото не викат и пискат като има битка. Нека видят 5те игри на The International III Dota 2, да видят как се коментира. До последен дъх трябва да се вика. Чухте ли убийци на тръпката. Ако намерите някакви диваци, кажете да гледам.
#3
MONK1TO - 29 януари 2014, 19:59
Аз още нa go4lol казах тоя отляво да се маха...
#4
Администратор ix_ - 29 януари 2014, 20:26
Image
Предполагам сте наясно с факта, че в България няма професионални коментатори или школа за такива. Както също сте забелязали каним различни играчи за коментатори, които "даряват" от свободното си време, за да ви забавляват. Бъдете малко по-градивни с критиката си и стъпете на земята, когато сравнявате професионалните коментатори, на които това им е единствената работа и нашите. Аз смятам, че и двамата имат достатъчно познания за играта и може да им помогнете да се изградят като по-добри коментатори с градивна критика и съвети, а не с обиди и лошо отношение.
#5
Sarconick - 29 януари 2014, 21:05 [последна редакция: 29.01.2014, 21:08]
Image
Не смятах да се включвам в тази тема, но ще напиша няколко реда.
Първо държа да вметна, че хората кастващи Starcraft (за LoL не мога да се изкажа) също не са били обучавани в някакво специално училище за коментатори

Тъй като разбирам, че хората коментиращи go4lol и другите турнири предоставяни от AFKTV, са преди всичко играчи, нямам особени забележки към тях. Личи си, че разбират и в отговарянето на въпросите дават доста полезни съвети. Трябва да си призная обаче, че дори мен ме подразни отношението на коментаторите днес по-конкретно в играта Millenium vs 7M, този прословут fiddlesticks който беше споменавам 80% от времето.

Какво за мен е кастер? Един кастер, според мен, освен да казва какво се случва в конкретния момент от време трябва и да предоставя, информация за евентуално бъдещо развитие на играта. Например как евентуално умишлено забавяне или ранно прекратяване на lane фазата би се отразило, на единия и на другия отбор. Защо това би било добра или лоша идея и т.н. . Много хора гледат тези stream-ове за да научат нещо. В предния go4lol(а може и в предаването в неделя да е било не съм сигурен) имаше въпрос "Как да подобря играта си като jungler?", на което се отговори гледайте stream-ове на доказани jungler-и,което е доста добър отговор от тях може да се научи много. Това е и идеята на LoLSchool където добри играчи споделят опита си. Този елемент трябва да го има и в каста, докато lolschool цели да подобри индивидуалната игра на гледащите, смятам, че една от целите на тези предавания (go4lol и Intel от днес) е да предостави информация, за отборния аспект на играта - стратегии, позициониране, wardowe и т.н.. С повече информация за отборната игра, ще се повиши интереса с повишаването на интереса ще се увеличат и отборите, с увеличаването на отборите go4lol ще стане по-конкурентен и т.н..

Надявам се това да се категоризира като градивна критика, защото с такава цел го пиша и се надявам дори малко от това което съм предложил да се промъкне в бъдещи предавания. :)
#6
Модератор Zudung - 29 януари 2014, 21:16
Доста хора ми се оплакаха и на мен днес, за съжаление аз бях на работа и не можех да поема каста на ИЕМ. Благодарен съм все пак на момчетата, че се отзоваха и коментираха днес. НО наистина не мога да си обясня защо са приказвали такива неща, особено за Преслав... Наистина съм потресен. Извинявам се на всички, които са били свидетели днес на това нещо, обещавам ви, че това няма да се повтори повече.
#7
Администратор NEpo - 29 януари 2014, 21:34
Image
Не знам как имате сърце да обиждате хора, които отделят от свободното си време, за да коментират срещи за вас и да ги сравнявате с професионални коментатори. Всеки един коментатор на LCS (lol) & WCS (sc2) преминават обучение и му се плаща само и единствено да коментира. На Aethelthryth това му е трети каст, а на DarkZBass първи, като дори утре има изпит, но въпреки това реши да ни помогне днес. Не мисля че може да си вадите изводи от една среща, още повече, че дадения билд за Фидъл беше абсурден и именно на това наблегнаха. Може и да са прекалили на моменти, но вие се хванахте за едно нещо и не спряхте с хейта. И двамата разбират изключително много от LoL и знаят какво коментират и усещат тънките моменти. Да не говорим, че винаги ви отговарят адекватно, когато питате в чата.

Наясно сме всички, че нашите коментатори не са професионалисти и всеки един от тях има възможност за подобрение, но не е това начинът. Това са хора отдаващи свободното си време, за да ви предоставят даден продукт и ако продължавате с това държание най-много да ги откажете и всички ще загубим.
#8
Miffzy - 30 януари 2014, 13:06
Момчетаа, разбирам ви напълно, съгласна съм, че се отдели страшно много време за хейт и подигравка на Fiddlesticks.

ОБАЧЕ

Когато изказвате критика към нас (и към когото и да е било), правете го по по-адекватен начин. Все пак всички влагаме много желание, труд и свободното си време, за да може вие, нашите зрители, да гледате такива срещи и големи турнири.
Едно е да се отправи честна критика а съвсем друго си е да излееш кофа с хейт.
#9
redhooligan - 30 януари 2014, 14:59
Съгласен съм че тези хора отделят от собственото си мнение да коментират. Съгласен съм че не са професионалисти и дори не съм ги сравнявал със тях. Съгласен съм че може би го правят и без пари. Обаче не съм съгласен че трябва да се хейтва даден отбор било то от Бразилия, Мароко и т.н. Не съм съгласен че трябва постоянно да се критикува играта на даден играч. Не съм съгласен че трябва да се хилиш като малоумен с извинение на играч който е пропуснал хакун със елиз. Не съм съгласен че през цялата игра имаше само 1 шампион който играеше срещу Милениум и той беше фиделстикс. През двата двубоя между тези 2 отбора 80% от коментара беше хахах тоя фидлестикс не може да играе за какво е купил тоя итем и как е пуснал 2 улта за цялата игра. Все едно играеше фиделстикс срещу останалия свят. Мисля че минусите са повече от плюсовете поне според мен. Не искам да обидя никой,но все пак моля ви проявете малко чувство към играта. Обсъждайте какво би трябвало да направи единия или другия отбор за да остане в играта и да не загуби лесно. Мисля че Sarconick добавя всичко останало което не съм казал.

Ще го кажа още един път. Не ме разбирайте погрешно. Хубаво че момчетата са отделили от времето си да коментират. За да запълнят дупката която се е получила и т.н. Но просто трябва да наблегнат повечко на играта като цяло, а не да хейтват играч(ите) на даден отбор.
#10
Dream - 08 февруари 2014, 13:33
Коментаторите си бяха на ниво. Погледнете един футболен/баскетболен/тенис мач. Всички коментатори допускат грешки, често се срещат лапсуси, дори си измислят думи. Всеки коментатор може да извика при някой прецизен или куриозен "play". Работата на тези хора е да пречупят границата между потребителите и играчите. Да кажат с прости думички това, което става. Още повече, че живеем в демократнична държава и всеки има право да изказва свободно мнението си.
Гледал ли си испанските или италиански коментори на LCS или NA? И там се срещат хора, които само разбират от играта, но нямат никакви коментаторски умение. Само че на тях им плащат луди пари за да говорят, нещо, което едва ли го има в afktv.
Погледнете един Ivozaki и Aleks Ich. Единият е един от най-добрите играчи в света, но не може да говори и винаги се мисли за голямата работа,рядко пуска и лафове. От друга страна, Ivozaki е един от най-големите пичове. Като му гледаш стрийма, се пръскаш от смях, разтоварваш се и същевременно научаваш нещо за играта. И сега да попитам, кой от вас е хейтвал така русначето, дето не може да говори? Кой???
Има едно просто решение на проблема. Като не ви харесват коментаторите, гледайте си чуждестранните стриймове.
Страница 1 от 1, има 10 мнения
1
© 2012-2024 - AFK TV / Gaming Entertainment

AFK TV запазва бисквитки на компютъра Ви. Използвайки сайта Вие се съгласявате с това.